Controles op Schiphol

Vertrekt u vanaf Schiphol? Dan dient u rekening te houden met controles. Schiphol hanteert de paspoortcontrole, securityscan en de bodyscan. De controle is ook afhankelijk van de bestemming waar u heen gaat.

Paspoortcontrole bij vertrek van Schiphol
De paspoortcontroles op Schiphol beginnen al direct bij uw aankomst. Bij het inchecken aan de incheckbalie dient u uw paspoort te laten zien, na het inchecken ontvangt u een tickdt. Zodra u bent ingecheckt gaat u op weg naar de douane, hier controleert men uw passport en ticket. Als laatste komt de paspoortcontrole aan de gate. Dit is de laatste controle voor vertrek vanaf Schiphol.

Controle van passagiers door de securityscan
Controleren van passagiers bij de security scan is verplicht volgens de wet Beveiliging Burgerluchtvaart. Deze wet verplicht passagiers te controleren voordat zij het vliegtuig in stappen. De Scan op vliegveld Schiphol staat zowel voor de paspoortcontrole bij de douane als bij de verschillende gates.

Bodyscan controle van passagiers
De Bodyscan is een zogenaamde 100 % controle waarbij met behulp van röntgenstralen kan worden gecontroleerd om passagiers geen ingeslikte goederen, zoals diamanten en drugs, met zich meedragen. De Koninklijke Marechaussee voert de Bodyscan uit.

 

« »

2 thoughts on “Controles op Schiphol”

 1. Het zou mooi zijn als de paspoortcontrole, welke uitgevoerd wordt door de Koninklijke Marechaussee, niet wordt toebedeeld aan de Douane đŸ˜‰

  Veel gemaakte fout is dat men na het inchecken ‘door de douane’ gaat.

  Hieronder de ‘gedeeltelijke’ onjuiste tekst;

  Paspoortcontrole bij vertrek van Schiphol
  De paspoortcontroles op Schiphol beginnen al direct bij uw aankomst. Bij het inchecken aan de incheckbalie dient u uw paspoort te laten zien, na het inchecken ontvangt u een tickdt. Zodra u bent ingecheckt gaat u op weg naar de douane, hier controleert men uw passport en ticket. Als laatste komt de paspoortcontrole aan de gate. Dit is de laatste controle voor vertrek vanaf Schiphol.

  Thanks!!

  Reply
 2. In mijn paspoort zijn twee pagina`s aan elkaar geplakt is die nu nog geldig bij de paspoort contole bij de douana op schiphol

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *