Op vakantie, kies je een plek met een zwembad of kies je voor het strand?

Wanneer de vakantie is aangebroken, is het de perfecte tijd om te gaan zwemmen in de zee, of in het zwembad! Maar wist je dat er belangrijke verschillen zijn tussen zwemmen in een zwembad en op het strand, die deze zomer van grote invloed kunnen zijn? Hier lees je een aantal belangrijke verschillen terwijl je je voorbereidt op zomerpret in de zon, zodat je kunt beslissen wat het beste is voor jouw vakantie!

Een zwembad heeft specifieke waterdiepten

In een zwembad zijn er geen golven of stromingen, wat een van de belangrijkste contrasten is met de zee. Daardoor kunnen ze over het algemeen veiliger zijn voor gezinnen, omdat je je geen zorgen hoeft te maken dat er iets gebeurt met je kinderen terwijl ze spelen. Sommige hotelbaden zijn zelfs gebouwd met een geleidelijke afdaling in het water, net als de ingang van de zee, en ze zijn duidelijk aangegeven op diepte, zodat je op een voor jouw comfortabel niveau kunt blijven. Er zijn geen onvoorziene dalingen, zoals vaak het geval is bij het waden in zee. Kiezen voor een camping met overdekt zwembad is dus geen gek idee! 

Zwemmen is de beste optie als je in vorm wilt blijven met een weinig belastende activiteit, en met het aanbod van prachtige zwembaden op onze gezonde vakantieplekken is er nooit een beter moment geweest om ermee te beginnen. Een snelle duik kan een geweldige manier zijn om te ontspannen

De meeste zwembaden gebruiken vers water dat met chloor is behandeld

Zodat je met een gerust hart kunt zwemmen in de wetenschap dat je je in een sanitaire omgeving bevindt! Als je in een hotel verblijft, gaan de zwembaden meestal ‘s nachts dicht, zodat het water in balans gebracht en optimaal gehouden kan worden. Bacteriën kunnen zich in zwembaden sneller ophopen dan in de oceaan vanwege hun kleinere omvang en hogere concentratie. Een grote aantrekkingskracht voor velen is het gebrek aan chloor in de oceaan aan het strand.

Of je er nu voor kiest om te reizen naar de Spaanse kust, of kiest voor een reisje naar Italië of Griekenland, je kunt vaak kiezen of je naar het strand gaat, of toch liever een duik in het zwembad neemt, als je kiest voor een huisje aan het water.

Een van de mooiste dingen van het leven kan het horen van de golven die op de kust slaan zijn. Afhankelijk van de grootte van het strand dat je bezoekt, kun je misschien een plekje apart van andere bezoekers vinden en in eenzaamheid tot rust komen terwijl je luistert naar de zachte geluiden van de natuur. En dat heb je vaak niet bij een zwembad!

Voordelen van het zoutgehalte

Ook het zoute water van het zwemmen in de oceaan tijdens een dagje strand kan heel heilzaam zijn voor je huid. Mineralen als magnesium, zink en ijzer komen in overvloed voor in zeewater! Deze zijn allemaal ontstekingsremmend en kunnen het behoud van de natuurlijke barrière van onze huid ondersteunen. Heb je ooit gemerkt dat je huid er beter uitziet als je op vakantie bent? In feite zou de oceaan de oorzaak kunnen zijn.

Een minpuntje aan het strand… het zand!

Als je graag naar het strand gaat, vind je het waarschijnlijk niet erg dat het zand de neiging heeft overal, maar dan ook echt overal te komen. Iedereen die zonnige dagen wil doorbrengen op die heerlijke maar ietwat vervelende warme zandkorrels moet zanderige handdoeken en zand in hun zonnebrandcrème overwinnen.

Nog een minpuntje aan het strand: sterke getijden en open oceaan maken zwemmen op het strand gevaarlijk. Het is cruciaal om te onthouden dat het voor beginnende of onervaren zwemmers beter is om in de branding te blijven voordat je je tenen in het water doopt. Zwem alleen op plaatsen die gemarkeerd zijn als zwemgebied en die bewaakt worden door strandwachten. Volg alle richtlijnen en aanwijzingen van badmeesters.

Het is ook cruciaal om waakzaam te blijven en op de hoogte te blijven van het plaatselijke weer, want open water kan door het weer in enkele minuten veranderen van rustig naar woest. Let op waarschuwingsvlaggen en vraag een badmeester naar de toestand van het water en mogelijke gevaren.

«

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *